Wszystko - Selena Gomez

Strona startowa
Kontakt
Księga gości
Technika
Historia
Astronomia
Podział administracyjny
Państwo
Muzyka
Zwierzęta
Rośliny
Mitologia
Malarstwo
Wrestling
Piłka Nożna
Zespół muzyczny
Film
Kabaret
Partia Polityczna
Polityka
Siły Zbrojne, Wojsko
Zasoby naturalne
Medycyna
Papież
Religia, Związek wyznaniowy
Firma, Przedsiebiorstwo, Koncern, Korporacja, Spółka
Serial Telewizyjny, Telenowela
Hutnictwo
Plemię, Wielkie Plemię
Wieżowiec
Rolnictwo
Czasopismo, Gazeta
Święci, Błogosławieni i Słudzy Boży
Literatura
Miasto, Wieś, Osada
Pisarz; Poeta; Dramaturg
Imię
Książęta, Królowie,Cesarze, Prezydenci, Premieerzy, Ministrowie, Politycy
Rody,Dynastie
Gra komputerowa
Kościół (budynek) i Cerkiew (budybek)
Narkotyk
Transatlantyk (statek)
Fantastyka
Chemia
Fundacja
Skoki Narciarskie
Zamek, pałac
Stadion, Hala
Wielka Rzeczpospolita
Chorby
Sporty Walki, sztuki walki
Reality Show
Synagoga
Ankiety
Portal Internetowy, Strona intrnetowa
Organizacja, początki, początki,teologia i liturgia
Aktor, Muzyk, Kompozytor, Producent filmowy, Producent muzyczny, Dialogista
=> Adam Sandler
=> Demi Lovato
=> Selena Gomez
=> Brad Pitt
=> Angelina Jolie
Uniwersytet, Politecjnika, Akademia, Szkoła wyższa
Album, Singiel
Filozofia
Telewizja publiczna, Telewizja
Patriarcha
Matematyka, Logika
Język (mowa)
Kopalnie
Prawo
Informatyka
Szkoła Podstawowa, Gimnazjum, Liceum Ogólnokrzałcące, Technikum, Zasadnicza Szkoła Zawodowa, Liceum Profilowane
Dziennikarz, Publicysta,
Fizyka
Biologia
Ekonomia
Elektrownia, Elektrociepłownia, Ciepłownia
Zakon
Charakterystyki postaci
Psychologia, Psychiatria, Seksuologia
Komiks
Rzemiosło
Fikcyjne Organizacje i Organy władzy
Skala Termometryczna
Gatunek Muzyczny
Fikcyjne Konflikty zbrojne i bitwy
Waluta
Zawód
Architektura
Inżynieria
Plac, Rynek
Meczet
Kopalnia
Cmentarz, Kirkut, Mizar
Klasztor, Monastyr, Ławra, Klasztor buddyjski
Pisarz, Poeta, Dramaturg
Boks
Karty do gry



 

Selena Marie Gomez (ur. 22 lipca 1992 w Nowym Jorku, Nowy Jork) – amerykańska aktorka i piosenkarka pochodzenia meksykańskiego, dorastała w Grand Prairie w Teksasie. Bieżąco gra Alex Russo w serialu "Czarodzieje z Waverly Place".

Telewizja 

Pierwszy raz pojawiła się w serialu Barney & Friends jako Gianna. Została odkryta przez Disneya w wieku 12 lat. W roku 2006, dostała gościnną rolę w drugim sezonie w Nie ma to jak hotel jako Gwen w odcinku Koszmar w środku lata. Disney postanowił "zainwestować" w młodą gwiazdkę. Dziewczyna gra Alex Russo w nowym serialu Czarodzieje z Waverly Place. Selena wzięła udział w filmie Another Cinderella Story oraz Disney Channel Original Movie Princess Protection Program w Puerto Rico z Demi Lovato. Ostatnio wzięła udział w Igrzyskach Disney Channel. Selena znalazła się na pierwszym miejscu rankingu TV Guide Najgorętszych Młodych Gwiazd.

Muzyka 

Nagrała trzy piosenki dla Hollywood Records. Śpiewała także kilka razy podczas Barney & Friends ze swoją najlepszą przyjaciółką Demi Lovato. Przed swoimi szesnastymi urodzinami podpisała kontrakt z Hollywood Records. Sama mówi, że nie chce kariery solowej,a być częścią zespołu jak jej ulubiony Paramore.Jej album ukaże się na wiosnę przyszłego roku.

Teledyski

  1. 2008: "Cruella de vill" piosenka z filmu 101 Dalmatyńczyków (na albumie DisneyMania 6 i Disney Girlz Rock, Vol. 2 ).
  2. 2008: "Burning Up" gościnnie u Jonas Brothers.
  3. 2008: "Tell Me Something I Don't Know" z Another Cinderella Story.
  4. 2008: "Bang A Drum" z Another Cinderella Story.
  5. 2008: "Fly to your heart" z Dzwoneczka.

Życie prywatne 

Jej mama pochodzi z Włoch a tata z Meksyku. Najlepszą przyjaciółką Seleny jest Demi Lovato, którą poznała na przesłuchaniach do Barney & Friends. Z nią i bliskimi przyjaciółmi (między innymi Jonas Brothers) nosi pierścień czystości. Selena przyjaźni się też ze swoimi znajomymi z planu serialu Czarodzieje z Waverly Place – Jennifer Stone, Davidem Henrie'm i Jake T. Austinem (który zaraził ją miłością do surfingu). Jej mama Mandy Teefey która równiez jest aktorką urodziła ją gdy miała 16 lat a Selena jest jedynaczką. Jest bardzo religijna.

Filmografia

Rok Tytuł Rola Adnotacje
2002–2005 Barney & Friends Gianna rola okresowa
2003 Mali agenci 3D: Trójwymiarowy odjazd dziewczyna z parku wodnego epizod
2005 Walker, Texas Ranger: Trial by Fire Julie -
2006 Brain Zapped Emily Grace Garcia główna rola
Nie ma to jak hotel Gwen 1 odcinek
2007 What's Stevie Thinking? Stevie Sanchez główna rola
Arwin! Alexa Pilot
Hannah Montana Mikayla rola okresowa / 3 odcinki
2007–--- Czarodzieje z Waverly Place Alex Russo główna rola
2008 Horton słyszy Ktosia córka Burmistrza dubbing
Another Cinderella Story Mary Santiago główna rola
Disney Channel Games 2008 Selena Gomez drużyna żółta
2009 Princess Protection Program Carter Mason rola pierwszoplanowa / (produkcja)
Dzisiaj stronę odwiedziło już 33 odwiedzający (84 wejścia) tutaj!
=> Chcesz darmową stronę ? Kliknij tutaj! <=